home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS SQL performance

Kwaliteit en efficiëntie is voor applicatieontwikkelaars een hoofdbekommernis; dit geldt uiteraard ook voor alle aspecten van datatoegang. Na het volgen van deze cursus weet u hoe de Db2-optimizer in staat is, SQL-queries zo optimaal mogelijk te implementeren, en kan u een aantal technieken toepassen om de performance van queries nog verder te verbeteren.

Query-optimalisatie en een goede concurrency worden benadrukt. Er wordt verder ook ingegaan op aspecten van logisch en fysiek ontwerp en op de statistische informatie in de Db2-catalog die door de optimizer wordt gebruikt.

De cursisten krijgen tijdens de praktische sessies uitgebreid de kans om alle besproken technieken in te oefenen.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
18 Jun3ELeuven  (BE)1500 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Applicatieontwikkelaars, analisten en database-administrators. Verder de personen die belast zijn met de optimalisatie van ad-hoc queries in bijvoorbeeld een infocenteromgeving, of de queries die gebruikt worden in de context van een Data Warehouse.

Voorkennis

Kennis van Db2 (cf. cursus Db2 for z/OS basiscursus) en van SQL (cf. cursussen SQL en relationele databases: basiskennis en SQL workshop).

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met praktijkoefeningen.

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose.

Globale score

   
4.1/5 (gebaseerd op 107 evaluaties)

Reviews

     
Ik heb een goed inzicht gekregen in de nieuwe mogelijkheden van DB2. Peter weet ook heel veel en geeft (soms zelfs teveel) achtergrondinformatie. (, )
     
Ik ben niet echt representatief omdat het een cursus voor gevorderden was, terwijl ik nihil wat van D2 c.q. SQL weet; het was voor mij meer een cursus om wat inzicht te krijgen zodat het mij wat zegt. (, )
     
Goed, vriendelijke docent, die op iedere vraag die er leefde uitgebreid in ging (, )
     
Goed, snel en to-the-point met goede praktijkvoorbeelden (, )
     
Interessant, en meer toegankelijk dan DB2 Advanced Progr. De uitleg over de oefening gaat iets te snel, waardoor het lang duurde vooraleer ik begrepen had wat de bedoeling was. (, )
     
Prima, weer een boel opgestoken (, )
     
Het is een goede cursus geworden die aansluit op onze gaps of knowledge (, )
     
De theorie was niet makkelijk en daarbij was het niet vaak duidelijk wat de oefeningen tot doel hadden en wat er moest gebeuren. (, )
     
Aanvankelijk vond ik het moeilijk te volgen, het werd mij pas vooral duidelijk na de eerste oefening. Misschien iets te vlug over de theorie gegaan, en te lang bij misschien minder belangrijke zaken voor ons? (, )
     
het ging erg snel, Weinig tijd om de stof te laten bezinken. Verder goed (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN