home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen Introductie HW & SW Soft skills TrajectenOperating Systems MVS - z/OS UNIX - Linux - AIX Mac OS X iPad en iPhone iOSDatabases en middleware Relationele databases & SQL DB2 for z/OS DB2 for LUW Oracle SQL Server MySQL & MariaDB IMS CICS IBM MQ WebSphere Big data en analyticsApplicatieontwikkeling Methoden en technieken TOGAF PRINCE2 Agile en Scrum Programmeertalen Internet development Object Oriented systems Java Development tools SAS XML SOA & web servicesSysteembeheer ITIL SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Projectmanagement voor (ervaren) projectleiders

Doel

U heeft (enige) ervaring in het werken in projecten of het leiden van een project. Daarbij merkt u dat de resultaten best beter zouden kunnen. In deze cursus wordt besproken op welke manieren dat kan. U maakt gebruik van uw eigen ervaring, en leert ook van projecten die zonder of juist met succes door anderen zijn uitgevoerd.

In deze cursus wordt de verbinding gemaakt tussen de cijfermatige en de mensgerichte kanten van projectmanagement. Alleen een planning of een budget is onvoldoende, ook de benodigde capaciteit, de teamvorming, risico's inschatten, etc. zijn belangrijke aspecten.

Na het volgen van de cursus kent de cursist meer mogelijkheden om een project tot een succesvol project te maken. Ook kan de cursist beter inschatten welke acties moeten of kunnen worden genomen om het project goed te leiden en het doel te bereiken.

Inhoud

  • Inleiding
  • Rolverdeling en leiderschap binnen een project
  • Aansturing in een project
  • Taken van een projectleider
  • Projectplan
  • Verschillende onderdelen van een projectplan
  • Risico's (intern / extern)
  • Overleg met de buitenwereld
  • Rapportage
  • Start en einde van een project
 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor projectleiders die enige ervaring hebben, en zich willen ontwikkelen binnen hun functie.

Voorkennis

Ervaring in een project vereist.

Verloop van de cursus

Klassikale opleiding afgewisseld met interactieve oefeningen. Gedurende de opleiding wordt een voorbeeld-project gebruikt. Tussen het eerste en het tweede blok wordt een huiswerk-opdracht gegeven. Het tweede blok is gericht op de vooraf ingeleverde huiswerk-opdrachten van de cursisten.

Docenten

Stevense Professional Trainers.

Duur

2 dagen, gevolgd door een 3e dag na ongeveer 4 weken.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd ? Gelieve dan ABIS te contacteren.