home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » UNIX - Linux - AIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » DB2 for z/OS » DB2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Big data en analyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
LPIC-1 certificeertraject (examen 102)

Doel

Het LPIC-1 certificeertraject is opgezet om je te begeleiden bij het verwerven van het Linux certificaat. LPIC certificatie is distributie onafhankelijk, legt een degelijke basis voor wat Linux basiskennis betreft en bewijst dat je de LINUX vaardigheden hebt voor opdrachten in een cloud-, een big data-, een mobiele en een netwerk-context.

LPIC-1 is het eerste certificaat in LPI's meer-stappen Linux Professional certificatie programma. Om het LPIC-1 niveau te halen, moet je kunnen:

 • omgaan met de "Linux command line"
 • basis onderhoud uitvoeren: gebruikers ondersteunen, gebruikers toevoegen aan een server omgeving, backup en restore, shutdown en reboot
 • een werkstation kunnen installeren en inrichten (inclusief X) en aansluiten op een LAN, of een standalone PC aansluiten op het Internet

Een LPIC-1 certificaat behaal je door 2 examens met succes af te leggen, dit traject begeleidt je bij je voorbereiding van het examen 102.

Inhoud

 • The X Window System: configure X11, set up display managers, accessibility
 • Administrative tasks: manage user and group accounts, scheduling, localization and internationalization
 • Essential system services: maintain system time, NTP, system logging
 • Shells and scripting
 • SQL data management: relational database concepts, SQL queries
 • Perform security administration tasks, setting limits on users, querying system services
 • Set up host security: super-server, security with TCP_WRAPPERS
 • Networking fundamentals: networking concepts, internet protocols, network addressing
 • Network configuration: network interfaces, DHCP, standard Linux network configuration
 • Basic network troubleshooting
 • Securing data with encryption
 • Mail Transfer Agent (MTA) basics)

Voor een gedetailleerd overzicht van de onderwerpen voor examen 102, lees: https://www.lpi.org/study-resources/lpic-1-102-exam-objectives/https://www.lpi.org/study-resources/lpic-

 

Doelgroep

Alle Linux gebruikers, eind-gebruikers, analisten, ontwikkelaars zowel als beheerders die hun Linux kennis willen bevestigd zien door een certificaat.

Voorkennis

Kandidaten moeten minstens over een goede basiskennis informatica beschikken. LPIC-1 examens kunnen in eender welke volgorde worden afgelegd, nochtans is het zo dat het 102 examen verder bouwt op technieken die tot het 101 traject behoren. Net zoals het examen 101, vertrekt 102 vanaf nul, maar de leercurve is steil en dus is enige Linux hands-on ervaring zeker een pluspunt.

Verloop van de cursus

Het LPIC-1 traject is opgezet in een blended learning stijl, dit betekent dat het hoofdzakelijk een zelf-studie traject is waar e-learning, internet gebaseerde documentatie en klassikale sessies gecombineerd worden.

 • De zelfstudie/e-learning is gebaseerd op e-learning modules op het internet, gecombineerd met literatuur van boeken en cursussen, die door ABIS worden aangeleverd.
 • De klassikale sessies worden georganiseerd voor het toetsen van de verworven kennis, verduidelijking van slecht-begrepen onderwerpen of concepten, verdieping van de kennis, bijkomende oefeningen en labs. Op de laatste dag bereiden we je bovendien expliciet voor op het examen.

Alle onderdelen van het certificeertraject zijn naar inhoud en vorm op elkaar afgestemd. De voorziene volgorde van de behandelde onderwerpen is duidelijk gedefinieerd en beschreven. Docenten zijn zowel beschikbaar tijdens de klassikale sessies als voor het beantwoorden van vragen tijdens de zelfstudie/e-learning. Het toetsen en beoordelen van de aangeleerde concepten gebeurt via verschillende testmethodes.

De deelnemers gebruiken hun eigen PC tijdens de opleiding, waarop een virtuele cursusomgeving zal worden geďnstalleerd. Aldus kunnen deelnemers zowel tijdens de klassikale sessies als op gelijk welk ander moment van deze omgeving gebruik maken.

Voor meer uitleg over de aanpak, zie Blended learning.

Docenten

Koen De Backer, Peter Vanroose.

Duur

7 dagen klassikaal met een typische doorlooptijd van een 6-tal weken.

Kalender

U kunt zich inschrijven door te klikken op een datum
datumduurtaal  plaats  prijs
14 Nov7NWoerden  (NL)3500 EUR  (BTW-vrij) 

Reviews

     
zeer goede cursus ter voorbereiding op het examen. (, )
 
Inmiddels het examen ruim gehaald. Nogmaals dank voor jullie bijdrage hierin. (, )
 
Was wel een pittig examen maar toch gehaald. Bedankt voor de ondersteuning! (, )
 
Mooi om te zien, en blij dat we met ABIS weer een prima opleiding in huis gehaald hebben. (, )