ABIS Infor - 2011-06

Weeral een nieuwsbrief?

Paul Veugelen (ABIS) - 20 juni 2011

Samenvatting

Iedereen schrijft nieuwsbrieven. Waarom ABIS dan ook niet? En wat mag u verwachten?

Waarom een nieuwsbrief

Laat ons eerlijk zijn. We willen dat u ons opmerkt, en bovenal dat u aan ons denkt wanneer u gebruik zou kunnen maken van onze diensten. Na een grondige brainstorming waarbij we alternatieven bekeken zoals bedrijfsbezoeken, telefoonacties, advertenties, in het nieuws komen door wangedrag, ... realiseerden we ons dat we toch niet zo goed zijn in al die zaken. Waarom dan niks doen waar we wel goed in zijn? En dat is het uitleggen van (moeilijke) zaken op een klare en verstaanbare manier.

Ik hoop dat we daarin zullen slagen en dat u weer een portie kennis zult verworven hebben na het lezen van onze artikels. Uiteraard weten we nog heel wat meer dan wat u zult lezen in onze nieuwsbrieven, en misschien wil u dat ook wel vernemen. Daarvoor moet u echter bij ons op cursus komen, maar dat dit niet meer gratis is - gelukkig voor ons - zult u wel begrijpen.

Wat kan u verwachten?

Ongeveer één keer per maand sturen we u een nieuw nummer per e-mail.

Elk nummer zal een aantal artikels bevatten over zo gevarieerd mogelijke onderwerpen. In de volgende edities kan u o.a. artikels verwachten over mainframe, Oracle, applicatieontwikkeling, XML, didactiek, MySQL, TOGAF, UNIX, Java, Perl, .... en ook over projecten die ABIS bij zijn klanten gerealiseerd heeft.

De bedoeling is dat iedereen in elk nummer toch wel iets terugvindt dat hem/haar interesseert: algemeen, niet-technisch, of juist heel specifiek en informatica-technisch.

De taal van de artikels zal gemengd zijn: Nederlands, Frans en Engels.

Alle artikels blijven ook beschikbaar op onze website.

In het eerste nummer:

  • Gehinderd door teveel kennis ter zake
  • ISPF - I like Such Powerful Feature (in het Engels)
  • Enter Oracle spreadsheets
  • XQuery vs. XSLT: battle or coexistence? (in het Engels)

Geïnteresseerd in de volgende nummers?

Wilt u de volgende nummers blijven ontvangen, meld u dan aan via MyABIS en duid in de rubriek 'Uw interesses' aan dat u ABIS Infor wilt ontvangen. U kunt ook een mailtje sturen naar training@abis.be met de vermelding 'ABIS Infor';

Ik wens u veel plezier met het lezen en kijk uit naar uw reacties.