Java case study - Java SE

Na het volgen van de basis cursussen uit het Java traject (cf. Java core traject - Java SE), is het nuttig om de verschillende onderdelen van een OO applicatie in een geïntegreerd project uit te werken.

U leert in deze case studie:

  • een volledige applicatie te analyseren en te definiëren in componenten, gebruik makend van UML technieken;
  • deze componenten te implementeren met behulp van Java in de Java SE omgeving;
  • zelfstandig problemen op te lossen.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Doelgroep

Deze case studie is bedoeld voor Java applicatieontwikkelaars die een volledig OO project willen leren bouwen in een Java SE omgeving.

Voorkennis

In deze case stade wordt er gewerkt met de kennis en ervaring die opgedaan is tijdens het Java core traject (eerste deel van het Java opleidingstraject - Java core traject - Java SE). De inhoud van deze cursussen wordt dan ook als voorkennis verondersteld.

Inhoud

In deze case studie zullen alle aspecten van een OO applicatie uitgebreid aan de orde komen, zowel het ontwerpen als het bouwen van deze applicatie in een Java SE omgeving. Hiervoor wordt regelmatig ingegaan op de mogelijkheden van UML om de applicatie te modelleren en te structureren. Dit gebeurt a.d.h.v. de cursus OO analyse en design met UML.

Een rapporteringssysteem en/of een tijdsregistratiesysteem moet worden opgezet, bestaande uit een gebruikersinterface, een verwerkingslaag en een data acces laag. De nodige gegevens moeten worden verzameld en geformatteerd. De nodige aandacht wordt besteed aan de applicatie architectuur, alvorens de verschillende bouwstenen worden klaargemaakt, getest en geïntegreerd in het project.

Verloop van de cursus

U werkt in een kleine groep onder deskundige begeleiding (coaching). De verschillende stadia van het project worden aangebracht, en dan zelfstandig verder uitgewerkt door de deelnemers. De coach zorgt voor ondersteuning waar nodig, zowel inhoudelijk als technisch, maar er wordt voor gewaakt dat niet alles wordt voorgekauwd.

Duur

3 dagen.

Docent

een ABIS-medewerker.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN