PRINCE2® Practitioner (met examenvoucher)

Organisaties gebruiken steeds vaker een methode voor het beheersen van hun projecten. Eén van de meest gebruikte methodes is PRINCE2®. Met de PRINCE2® Practitioner training ben je klaar voor de volgende stap in je carrière.

Met PRINCE2® beschik je over een methodiek die je helpt om projecten van begin tot eind vorm te geven. In de PRINCE2® Practitioner training werk je aan de hand van voorbeelden en casuïstiek aan het toepassen van de principes, processen, thema's en tailoring, die samen de methodiek vorm geven.

(*) PRINCE2® is a registered Trade Mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS. All rights reserved.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die projecten wil leiden, of sturing geeft aan projecten. Je moet vooraf minimaal beschikken over PRINCE2® kennis op het niveau van het PRINCE2® Foundation certificaat. Zie opleiding PRINCE2® Foundation (met examenvoucher).

Je werkt bijvoorbeeld in een rol als:

  • Projectleider
  • Projectmanager
  • PMO
  • Projectmedewerker

De opleiding PRINCE2® Practitioner laat je intensief kennismaken met de methodiek en bereidt je voor op het PRINCE2 Practitioner Examen.

Voorkennis

Je moet vooraf minimaal beschikken over PRINCE2® kennis op het niveau van het PRINCE2® Foundation certificaat. Voor het Practitioner examen moet je een geldig PRINCE2® Foundation bezitten. Zie opleiding PRINCE2® Foundation (met examenvoucher). Je bent ook van harte welkom als je een geldig IPMA, PMI-PMP of PMI-CAPM certificaat hebt; je moet je dan wel voorafgaand aan de training de PRINCE2-terminologie eigen maken.

Inhoud

Onze trainers zijn volledig gecertificeerd en hebben een ruime hoeveelheid praktijkervaring. Je krijgt daardoor inzicht in theorie en praktijk. Natuurlijk bereiden we je ook voor op het PRINCE2® Practitioner examen, zodat je met vertrouwen het examen kunt gaan doen en deze veelgevraagde certificering kunt halen.

Aan het einde van deze training ben je in staat om PRINCE2 te gebruiken en aan te passen voor jouw eigen praktijksituatie. Je hebt toepasbare kennis van onderwerpen als Plannen maken, Risico management, Business Cases, etc.. Daarnaast ben je voorbereid om, na voldoende zelfstudie (minimaal 20 uur), het PRINCE2 Practitioner examen succesvol af te leggen.

Verloop van de cursus

Bij deze training is een voucher voor het officiële, internationaal erkende examen, en één herexamen inbegrepen.

De kosten van de examenvoucher zijn opgenomen in de prijs van de training. Kort na aanvang van de training ontvang je per mail een voucher waarmee je je examen kunt reserveren. Houd rekening met het feit dat je minimaal 5 werkdagen vooraf je examen moet plannen.

Examen Informatie

  • Duur examen: 150 min
  • % extra tijd indien niet in moedertaal: 25%
  • Aantal examenvragen: 68
  • Minimaal aantal goed te beantwoorden: 38
  • Examen stijl: Multiple choice
  • Open Boek: Ja

Duur

3 dagen.

Docent

Capgemini


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN