PRINCE2 Agile® Practitioner (met examenvoucher)

Projectmanagers worden meer en meer geconfronteerd met een Agile aanpak in projecten. PRINCE2 Agile® biedt jou praktische handvatten voor het op maat maken van PRINCE2® voor jouw projectsituatie.

De tijd waarin een product waarde voor de organisatie moet gaan leveren is tegenwoordig in veel projecten de belangrijkste succesfactor.

Met het in het leven roepen van Agile werkende teams proberen we die tijd zo kort mogelijk te houden. In grootschalige projectsituaties zien we dat, vooral wanneer meerdere teams samenwerken, coördinatie en beheersing nodig zijn. Daarom is de PRINCE2 Agile® training ontwikkeld op basis van best practices uit het vakgebied. Het combineert de kracht van bestaande Agile frameworks als Scrum en Kanban om producten op te leveren met de kracht van PRINCE2® om er voor te zorgen dat een en ander beheerst verloopt.

(*) PRINCE2 Agile® is a registered Trade Mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS. All rights reserved.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Doelgroep

Deze training is een must voor alle PRINCE2® Practitioners die hun project op maat willen maken (tailoring) voor Agile omgevingen. PRINCE2 Agile® geeft je de handvatten en praktische invulling, zodat je niet alles zelf hoeft te bedenken. Waarbij uiteraard zowel de PRINCE2® als Agile principes behouden blijven.

Voorkennis

Om deze training te kunnen volgen is voorkennis op het niveau van PRINCE2® Foundation of IPMA D noodzakelijk. Om het examen te kunnen doen, moet je in het bezit zijn van een PRINCE2® Foundation, IPMA of PMP certificaat. Zie opleiding PRINCE2® Foundation (met examenvoucher). Als je dit namelijk niet hebt, ontvang je geen certificaat van PRINCE2 Agile®.

Inhoud

In veel projecten is vandaag de dag de tijd waarin een product waarde voor de organisatie moet gaan leveren de belangrijkste succesfactor.

Met het in het leven roepen van Agile werkende teams proberen we die tijd zo kort mogelijk te houden.

In grootschalige projectsituaties zien we dat het, vooral wanneer meerdere teams samenwerken, coördinatie en beheersing nodig zijn. Daarom is PRINCE2 Agile® gemaakt.

Het combineert de kracht van bestaande Agile frameworks als Scrum en Kanban om producten op te leveren met de kracht van PRINCE2® om er voor te zorgen dat een en ander beheerst verloopt.

Verloop van de cursus

Bij deze training is een voucher voor het officiële, internationaal erkende examen, en één herexamen inbegrepen.

De kosten van de examenvoucher zijn opgenomen in de prijs van de training. Kort na aanvang van de training ontvang je per mail een voucher waarmee je je examen kunt reserveren. Houd rekening met het feit dat je minimaal 5 werkdagen vooraf je examen moet plannen.

Examen Informatie

  • Duur examen: 150 min
  • % extra tijd indien niet in moedertaal: 25%
  • Aantal examenvragen: 50
  • Minimaal aantal goed te beantwoorden: 30
  • Examen stijl: Multiple choice
  • Open Boek: Ja

Duur

2 dagen.

Docent

Capgemini


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN